Project omschrijving

Begin december 2012 voerde InnoVfoam BV in het eigen bedrijfs gebouw te Oudkarspel een succesvolle FAT (factory acceptance test) uit. Het bijzondere aan dit systeem is dat er 2 aparte blusschuimsystemen geïntegreerd zijn tot 1 compacte samenbouw.

Het DIFF (deck integrated fire fighting) systeem, waarvan het schuimbijmengsysteem hiernaast is weergegeven is, is een beproefd concept waarbij het helikopterdek van het Dantysk platform wordt beveiligd door middel van 16 pop-up nozzle’s. Onder het schuimbijmengsysteem voor het DIFF systeem is speciaal voor dit project een frame geplaatst met een geïntegreerde 2

e

schuim concentraat tank, welke dient voor andere blusschuimsystemen op het platform: 4 lichtschuimsystemen ter blussing van generator- en turbineruimtes. Door middel van 2 venturi mengers wordt er schuim bijgemengd vanuit de tank en getransporteerd naar 18 Hi-Ex foamgeneratoren.

Het toegepaste schuimconcentraat voor het Helikopterplatform is  “Rehealing Foam 3%” van Solberg, een fluorvrij schuimconcentraat met ICAO approval. Door het ontbreken van Fluorchemicaliën in dit schuimconcentraat is het volledig onschadelijk voor het milieu.

De volledige roestvast stalen samenbouw is exact geconstrueerd naar de wens van de klant en zal geïnstalleerd worden in een compacte technische ruimte.