Blusinstallatie voor afvalverwerkings- of recyclingbedrijf

De opslagbunker bij vuilverbrandingsinstallaties vormt een bijzonder groot brandrisico. Het is van essentieel belang dat brand of broei in een vroeg stadium wordt herkend en ‘automatisch’ wordt geblust. 

Bent u op zoek naar de juiste blusinstallatie voor uw afvalverwerkings- of recyclingbedrijf? Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van een blusconcept op maat. Wij bieden u een totaalpakket, inclusief toepassingen van warmtebeeld-technologie waarmee het ontdekken en blussen van diepere brandhaard automatisch gebeurt.

Omdat verschillende vuurhaarden om verschillende blustechnieken vragen, bieden wij passende vormen van blustechnieken. In deze branche is het van groot belang dat de brandbeveiligingssystemen werken in bizarre omstandigheden door vuil en stof. Door onze ervaring in brandbeveiliging binnen huisvuilcentrales kunnen wij u voorzien van het juiste advies. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Testen
Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om bij ons op locatie aanwezig te zijn voor de Factory Acceptance Testen (FAT) of de mogelijkheid om onze geleverde producten en systemen, na aflevering en montage op locatie van de klant te toetsen op de gewenste eigenschappen; De Site Acceptance Test (SAT).

Projecten
Wij hebben in de afgelopen jaren de volgende huisvuilcentrales reeds beveiligd: Krisiansand (NO), Uddevalla (SE), Vaasa (FI), Laar (DE), Weener (DE), Hamburg (DE), Bochum (DE), Rostock (DE), Wenen (AT), Hengelo (NL), Roosendaal (NL), Leverkusen (DE) en Västerås (SE).

Topics
Wij hebben specifieke producten en systemen doorontwikkeld: onze Topics. De verschillende topics voor deze branche vindt u achter de onderstaande foto’s.

Dakmonitor
Elektronisch bijmengsysteem
Fluorvrij Blusschuim
FAT
Alle Systemen & Producten
HWK Aarberg

HWK Aarberg

In het najaar van 2020 mogen wij voor een klant in Aarberg, Zwitserland 4 vuilbunkers voorzien van brandbeveiliging. Deze bestaat uit 4 elektrische blusmonitoren met een monitorombouw, die wij naar de wens van de klant speciaal voor dit project ontwikkelden. Deze ombouw zorgt voor gemakkelijke plaatsing en houdt de blusmonitor schoon van vuil dat vrijkomt binnen de bunker. Hierdoor is accurate werking van de monitor gedurende vele jaren gewaarborgd. De ombouw opent automatisch wanneer er geblust moet worden.

Weet u niet zeker welke oplossing bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over de oplossingen? Download dan de bijbehorende brochure.

Download brochure

Op de hoogte blijven van actuele regelgeving, nieuwe productontwikkelingen, systeemeisen en technieken in de blusschuimtechniek.