Voordelen van de dakmonitor

Het gebruik van een dakmonitor heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Plug & play unit

  • Eenvoudige montage

  • Beschermende behuizing tegen beschadiging, vocht, stof, dampen

  • Onderhoudstoegang vanaf het dak
  • Een groot blusoppervlak centraal bereikbaar
  • Automatisch- of afstandbediend

Plug & Play Dakmonitor

Gebouwen met een verhoogd brandrisico bevatten vaak obstructies of hoogteverschillen waardoor het blussen van een brand alleen van boven mogelijk is. Bij bestaande gebouwen is de montage van een brandblussysteem vaak onmogelijk, omdat de activiteiten in het gebouw dit niet toelaten. Het aanbrengen van een blusvoorziening op een centraal punt in het dak, waarmee een maximaal oppervlak geblust kan worden, biedt de oplossing.

Oplossing

InnoVfoam heeft een ready-for-use brandblusmonitor met behuizing ontwikkeld die in een standaard daksparing met opstand geplaatst wordt. De behuizing is in rust volledig gesloten, waardoor de blustechniek schoon, droog en beschermd is. In geval van brand, opent het bodemluik van de behuizing zich volledig en richt de brandblusmonitor zich op de brandhaard.

Bediening

De bediening kan afstandbediend met een joy-stick gebeuren, maar ook automatisch door middel van een warmtezoekende camera. Na een blusactie met een water- of schuimstraal, verdwijnt de brandblusmonitor weer in de behuizing en sluit het bodemluik zich.

Onderhoud

Onderhoud kan veilig en schoon vanaf de dakzijde van het gebouw uitgevoerd worden via het dakluik van de behuizing. Door het openen van dit luik kan een onderhoudsmonteur de behuizing betreden en alle noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren. De behuizing is thermisch geïsoleerd en voorzien van een verwarming, waardoor vocht, vorst en condens geen invloed hebben op de levensduur van de blustechniek.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder
HWK Aarberg

HWK Aarberg

In het najaar van 2020 mogen wij voor een klant in Aarberg, Zwitserland 4 vuilbunkers voorzien van brandbeveiliging. Deze bestaat uit 4 elektrische blusmonitoren met een monitorombouw, die wij naar de wens van de klant speciaal voor dit project ontwikkelden. Deze ombouw zorgt voor gemakkelijke plaatsing en houdt de blusmonitor schoon van vuil dat vrijkomt binnen de bunker. Hierdoor is accurate werking van de monitor gedurende vele jaren gewaarborgd. De ombouw opent automatisch wanneer er geblust moet worden.