Brandbeveiliging voor opslag en logistiek

Voor opslagruimtes voor gevaarlijke stoffen geldt dat een snelle, effectieve brandblussing met weinig watergebruik essentieel is. Voor het beveiligen van opslagruimten adviseren wij daarom vaak een lichtschuimsysteem. 

Al sinds geruime tijd leveren wij hiervoor diverse componenten en technologieën. Voor onze klanten ontwerpen wij altijd een speciaal aangemeten blusschuimsysteem. Afhankelijk van de wensen en de opgeslagen producten, zullen wij onze kennis en ervaring inzetten om een goedwerkend blussysteem te leveren.

Voor ons lichtschuimsysteem werken wij met PFAS-vrij blusschuim. Dit zorgt ervoor dat het blusschuim geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu na toepassing en het is op een verantwoorde manier af te voeren. Zo proberen wij aan alle wensen te voldoen en ons steentje bij te dragen aan de toekomst.

Ons eigen ontwikkelde ‘outside air lichtschuimsysteem’ is getest en gekeurd volgens EN-13565. Daarnaast is ons systeem het enige lichtschuimsysteem met een VdS-certificaat.

Projecten
Onze blusschuimsystemen met lichtschuim zijn onder andere in gebruik bij: Action, Bizon International, Dong Energy, VGP Park Hamburg, Kühne + Nagel, Suez, Brocolor, Henkel, Airbus en VAT Logistics.

Toepassingsgebieden Lichtschuim
Een lichtschuimsysteem is geschikt voor magazijnen, recyclinggebouwen en vliegtuighangars. Bij gebruikt van een outside air lichtschuimsysteem wordt schone lucht van buiten de beveiligde ruimte voor de schuimproductie gebruikt. Het systeem is daarom bijna onbeperkt inzetbaar. De lucht van buiten de ruimte wordt geforceerd naar binnen geblazen. Dit is om de opstijgende lucht van de brand binnen het gebouw en een krachtige wind over het gebouw te overwinnen. De lucht wordt vermengd met een water/schuimconcentraatmengsel en vormt zo het ruimtevullende lichtschuim.

Topics
Wij hebben specifieke producten en systemen doorontwikkeld: onze Topics. De verschillende topics voor deze branche vindt u achter de onderstaande foto’s.

Outside Air Lichtschuim
Elektronisch bijmengsysteem
Fluorvrij schuim
Liftmonitor
Alle Systemen & Producten
Oplevering 34 Hi-Ex 600 generatoren voor opslag Partspoint

Partspoint

InnoVfoam gaat in samenwerking met Aqua+ de nieuwe automaterialenopslag van Partspoint in Ede beveiligen. Er is gekozen om de betreffende hal te voorzien van een lichtschuimsysteem met 34 Outside Air lichtschuimgeneratoren. De generatoren worden geleverd als plug-and-playpakket, zodat de installatie in januari snel en eenvoudig gerealiseerd kan worden. Er is gekozen voor lichtschuim, omdat dit zorgt voor een snelle en effectieve brandblussing met minimaal watergebruik.

Weet u niet zeker welke oplossing bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over de oplossingen? Download dan de bijbehorende brochure.

Download brochure

Op de hoogte blijven van actuele regelgeving, nieuwe productontwikkelingen, systeemeisen en technieken in de blusschuimtechniek.