Project omschrijving

InnoVfoam heeft in samenwerking met Aqua+ de nieuwe automaterialenopslag van Partspoint in Ede beveiligd. Er is gekozen om de betreffende hal te voorzien van een lichtschuimsysteem met 34 Outside Air lichtschuimgeneratoren. De generatoren werden geleverd als plug-and-playpakket, zodat de installatie in januari snel en eenvoudig gerealiseerd kon worden. Er is gekozen voor lichtschuim, omdat dit zorgt voor een snelle en effectieve brandblussing met minimaal watergebruik.

Bij een Outside Air lichtschuimsysteem wordt schone lucht van buiten de beveiligde ruimte voor de schuimproductie gebruikt. Het systeem is daarom bijna onbeperkt inzetbaar. In plaats van lucht dat verontreinigd is door verbrandingsgassen, wordt er schone lucht gebruikt om schuim te produceren. Verontreinigde lucht werkt namelijk verstorend op de schuimproductie.

Hi-Ex 600

De Hi-Ex 600 generator is, samen met het bijbehorende Solberg schuimconcentraat, door VdS getest en gekeurd. Dit certificaat wordt op korte termijn verstrekt. De generatoren produceren individueel 480 m3 schuim per minuut. Het expansiegetal is ongeveer 800, wat betekent dat met maar 1 liter vloeistof 800 liter schuim wordt opgebracht. De generatoren zijn voorzien van pneumatisch bedienbare dakluiken, allen failsafe uitgevoerd. Zo kan de zekerheid van een betrouwbaar systeem worden gegarandeerd.

De plaatsing van de generatoren vindt halverwege januari plaats, waarna in week 12 een livetest plaatsvindt. Volg ons op Facebook en LinkedIn om de test in beeld te zien.