Brandbeveiliging offshore

Bent u op zoek naar een specialist in brandbeveiliging van helidecks op booreilanden conform voorschriften als CAP en ICAO? Wij helpen u graag met het tot stand brengen van de juiste brandblusbeveiliging.

Helidecks op booreilanden vormen een essentieel onderdeel van het veiligheidsevacuatieplan. Daarom is een perfect werkend blussysteem van een helideck noodzakelijk. Wij bieden u de technologie om een helideck te beveiligen en in stand te houden conform voorschriften als CAP en ICAO.

Wij ontwikkelen speciaal voor helidecks een DIFF (Deck Intergrated Fire Fighting) systeem, waarvan het schuimbijmengsysteem een succesvol werkend onderdeel is van het geheel. Samen met bijv. pop-up nozzles, blusmonitoren, besturingssysteem, elektrische bekabeling en leidingwerk leveren wij een compleet werkend blusschuimsysteem.

Het toegepaste schuimconcentraat voor het helikopterplatform is  “Rehealing Foam 3%” van Solberg, een fluorvrij schuimconcentraat met ICAO goedkeuring. Door het ontbreken van fluorchemicaliën in dit schuimconcentraat is het volledig onschadelijk voor het milieu.

Testen
Een volledig op maat gemaakt blussysteem kunnen wij bij u op locatie als plug and play afleveren. Wij voeren voor onze klanten met onze uitgebreide testfaciliteiten graag een Factory Acceptance Test (FAT) uit om de bestelde systemen en producten volledig te toetsen. Ook is het mogelijk deze testen ‘on site’ te laten plaatsvinden. De zogenaamde Site Acceptance Test (SAT).

Projecten
Wij hebben onder andere voor de volgende bedrijven offshore projecten uitgevoerd: Gaz de France, Total, Petro Canada, Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Wintershall.

Topics
Wij hebben specifieke producten en systemen doorontwikkeld: onze Topics. De verschillende topics voor deze branche vindt u achter de onderstaande foto’s.

DIFFS
Skid-mounted systemen
Elektronisch bijmengsysteem
FAT
Alle Systemen & Producten
InnoVfoam levert compact bijmengskid voor Aegir

Heerema Groep

In een bijzonder kort tijdsbestek is InnoVfoam in staat geweest om een compact bijmengskid op te leveren. Het bijmengskid + 3 elektrische gestuurde monitoren worden toegepast op een Heerema pijpenlegschip genaamd Aegir van Heerema Marine Contractors.

Weet u niet zeker welke oplossing bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over de oplossingen? Download dan de bijbehorende brochure.

Download brochure

Op de hoogte blijven van actuele regelgeving, nieuwe productontwikkelingen, systeemeisen en technieken in de blusschuimtechniek.