Voordelen van een Skid

Het gebruik van een skid heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Skid-mounted unit, plug’n’play

  • Maatgesneden voor de opstelplaats

  • Minimaal installatiewerk

  • In delen leverbaar
  • FAT getest

Skid-mounted systemen

Het bijmengen van schuimconcentraat aan een water blussysteem gebeurt als er sprake is van het blussen van een vloeistofbrand. Het schuim dat uit de schuimmakers stroomt dekt de vloeistof af en stopt het verbrandingsproces. Soms moet schuimconcentraat worden bijgemengd om een lokaal risico, zoals een opslagtank, zonder tijdverlies met schuim te kunnen blussen. Een klantwens is dan om decentraal schuimconcentraat bij te kunnen mengen.

Oplossing

InnoVfoam maakt skid-mounted systemen, hetgeen inhoudt dat een ‘plug’n’play’ schuimbijmengskid in het water blussysteem gemonteerd wordt. Een dergelijk, klantspecifiek, gemaakt systeem, wordt volledig getest en gereed voor gebruik geleverd. Omdat het systeem maatvast gefabriceerd is, wordt nauwelijks tijd verloren voor het monteren en inbedrijfstellen. Een goede voorbereiding waarborgt een efficiënt projectverloop. Wij maken de systemen volledig naar klantwens en ontwerpen klantspecifiek. Vaak is levering in een behuizing zoals een geïsoleerde container gewenst, soms wordt een systeem in delen gemaakt om ter plaatse in een moeilijk bereikbare ruimte te worden samengesteld.

Bediening

De InnoVfoam skid-mounted systemen worden inclusief mechanische en elektrotechnische bediening en besturing geleverd en kunnen op verschillende manieren geactiveerd worden. Met name een (automatische) afstandsbediening door branddetectie of vanuit een bemande centrale is een vaak gewenste oplossing. Omdat InnoVfoam beschikt over een eigen E&I afdeling kunnen alle klantwensen over aansturing in eigen beheer worden bedacht, uitgewerkt, gemaakt en getest. Een InnoVfoam klant mag van ons verwachten dat een betrouwbare activering van een blusschuimsysteem gewaarborgd is.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder
FAT test Minera bij InnoVfoam

Minera

Eind 2019 hebben wij voor onze klant Minera Kraftstoffe te Mannheim (Duitsland) een blusschuim container mogen opleveren.  De container bevat een volledig systeem dat, na de FAT test bij ons op locatie in Oudkarspel, als plug-and-play bij de klant is afgeleverd en geïnstalleerd. In de container bevindt zich o.a. een opslagtank met daarin een schuimvoorraad van 9.000 liter, het elektronisch bijmengsysteem en de schakelkast voor de aansturing. Dit staat gekoppeld aan 2 elektrische blusmonitoren met een daalsysteem, waardoor gemakkelijk onderhoud gepleegd kan worden op grondniveau. Deze 2 blusmonitoren kunnen gezamenlijk 14.000 liter blusschuim per minuut leveren voor optimale brandveiligheid van het verlaadpunt tussen kade en schip.