Voordelen van DIFFS

Het gebruik van DIFFS heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Efficiënte schuimverdeling
  • Deck geïntegreerd
  • Eenvoudig onderhoud

  • Estethisch optimaal

  • Activeren met drukknop

Deck Integrated Foam Firefighting System

Het stijgen en landen op een landingsplaats is het meest risicovolle deel van een helikoptervlucht. Weer en wind maken een landing vaak moeilijk en verhogen het risico van een crash. In het geval van een scheepstoepassing komt de golfbeweging van het schip hier ook nog bij: een driedimensionale beweging moet door de piloot gevolgd worden voor een veilige landing. Mocht de landing eindigen in een crash, dan is het ontstaan van brand waarbij brandstof betrokken raak zeer aannemelijk.

Oplossing

Het verdeeld plaatsen van speciale schuimsproeiers (DIFFS nozzles) in het helideck in combinatie met een skid-mounted schuimbijmengsysteem zorgt voor een snelle en efficiënte afdekking met blusschuim van het platform. Door de gelijkmatige verdeling, bereikt het blusschuim het volledige oppervlak, waarbij bovendien door de verticale stralen de helikopter wordt geblust. Voor een helideck op een superjacht, worden de DIFFS nozzles in glimmende en gepolijst roestvrij vast staal geleverd, voor een perfecte inbouw in een teakhouten platform.

Bediening

Het DIFFS systeem met skid-mounted schuimbijmengsysteem wordt met bluswater gevoed door de brandbluspompen aan boord. Het activeren gebeurt door een drukknop nabij het helideck, waarna het systeem automatisch fluorvrij schuim uit de nozzles sproeit. De bediening kan ook vanaf de brug van het schip gebeuren.

Onderhoud

Het onderhoud van een DIFFS systeem beperkt zich tot het gangbaar houden van de nozzles, hetgeen met een speciale tool vanaf het helideck kan gebeuren. Het schuimbijmengsysteem is voorzien van overzichtelijk testvoorzieningen waarmee het testen en onderhouden van het systeem eenvoudig is.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder

HMC Westeinde

7 Juli 2020 vond de officiële oplevering plaats van het door ons geleverde helidecksysteem bij het Haaglanden Medisch Centrum Westeinde in Den Haag. In aanwezigheid van een groep genodigden is de brandbeveiliging op het H1 helideck naar volle tevredenheid getest en in gebruik genomen.