Project omschrijving

7 Juli 2020 vond de officiƫle oplevering plaats van het door ons geleverde helidecksysteem bij het Haaglanden Medisch Centrum Westeinde in Den Haag. In aanwezigheid van een groep genodigden is de brandbeveiliging op het H1 helideck naar volle tevredenheid getest en in gebruik genomen.

Het HMC Westeinde was al voorzien van een Helideck, echter was de brandbeveiliging hiervan in handen van de brandweer. Voor de 100 landingen per jaar die uitgevoerd werden, was het noodzakelijk om de brandweer aanwezig te hebben voor de beveiliging. Mede door aangepast regelgeving wilde het HMC dit in eigen beheer gaan nemen, zodat de brandweer niet meer nodig was en zij zelf personeel in dienst konden hebben om deze landingen veilig te kunnen begeleiden.

Samen met InnoVfoam zijn de technische voorzieningen getroffen om de brandbeveiliging van het helideck in eigen beheer te nemen. Wij hebben voor HMC een skid gebouwd met bluswatertank van meer dan 3.000 liter water. Deze bevat 2 pompen, waarvan 1 redundant, die beiden tot wel 300 liter water per minuut kunnen pompen. Daarnaast staat op het skid het schuimbijmengsysteem en een schuimtank met daarin 100 liter fluorvrij schuim. Op het dak zijn 2 elektrisch bedienbare blusmonitoren gemonteerd die beiden 250-300 liter water met schuimmengsel per minuut kunnen opbrengen.

Zie bijgaand enkele foto’s van de oplevering.