Voordelen van een lichtschuimsysteem

Het gebruik van een outside air lichtschuimsysteem heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • De vorming van schuim met verse lucht verzekert een efficiente opbouw van schuim zonder onvoorspelbare schuimafbraak.

  • Hete gassen worden effectief verdreven waarmee het gevaar van branduitbreiding wordt weggenomen.

  • Het gebruik van een outside air lichtschuimgenerator met luchtventilator garandeert voldoende luchtbeweiging ook onder sterke thermiek of krachtige wind buiten de ruimte.

  • Kans op nevenschade is minimaal.

  • Lichtschuim outside air is geschikt voor het blussen van polaire stoffen.

Het outside air lichtschuimsysteem van InnoVfoam is ontwikkeld, getest en gekeurd door/volgens EN-13565, EN-1568-2, CE en NFPA. Daarnaast is het systeem het enige lichtschuimsysteem met een VdS-certificaat.

Plug- and Play Lichtschuimgenerator

Bij een outside air lichtschuimsysteem wordt voor de schuimproductie verse buitenlucht gebruikt. Het systeem is daarom bijna onbeperkt inzetbaar. De buitenlucht wordt door een lichtschuimgenerator geforceerd naar binnen gezogen. Dit is om de opstijgende lucht van de brand binnen het gebouw en de krachtige wind over het gebouw te overwinnen. Bij het ontwerp van onze lichtschuimgenerator houden wij rekening met de inbouwhoogte. De generator geeft een minimaal ruimteverlies binnen het gebouw en er zijn weinig bouwtechnische aanpassingen aan het dak nodig. Het plaatsen van de generatoren in bouwkundige dakopstanden is zeer eenvoudig en wordt door ons uitgevoerd. Wij kunnen 30 generatoren per dag plaatsen. Onze lichtschuimgeneratoren bieden met een verschuiming van meer dan 500 als voordeel dat er met relatief weinig water veel schuim geproduceerd wordt.

Onderhoud aan de lichtschuimgeneratoren kan veilig en schoon vanaf de dakzijde van het gebouw uitgevoerd worden via het dakluik van de behuizing. De behuizing is thermisch geïsoleerd waardoor vocht, vorst en condens geen invloed hebben op de levensduur van het systeem.

De activering

Een snelle activering is essentieel om effectief te blussen. Om valse blussing te voorkomen hebben wij een hittedetectiesysteem op basis van glasvezeltechnologie in het programma. Met dit systeem wordt een permanente temperatuurmeting in de stellingen uitgevoerd en wordt een temperatuurstijging direct opgemerkt en gelokaliseerd. Bij een brand wordt het lichtschuimsysteem geactiveerd en worden de generatoren en ontluchtingsluiken pneumatisch (CO2) aangestuurd, de ventilator in de lichtschuimgenerator wordt door waterdruk aangedreven, het systeem is dus niet afhankelijk van elektriciteit.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder
Oplevering 34 Hi-Ex 600 generatoren voor opslag Partspoint

Partspoint

InnoVfoam gaat in samenwerking met Aqua+ de nieuwe automaterialenopslag van Partspoint in Ede beveiligen. Er is gekozen om de betreffende hal te voorzien van een lichtschuimsysteem met 34 Outside Air lichtschuimgeneratoren. De generatoren worden geleverd als plug-and-playpakket, zodat de installatie in januari snel en eenvoudig gerealiseerd kan worden. Er is gekozen voor lichtschuim, omdat dit zorgt voor een snelle en effectieve brandblussing met minimaal watergebruik.