Voordelen van een Liftmonitor

Het gebruik van een liftmonitor heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Blussen op hoogte, groot blusbereik

  • Onderhoud op vloerniveau

  • Geen valgevaar

  • Geen kooiladders en bordessen
  • Geen rolsteigers of hoogwerkers
  • Geen schaderisico door rollend materieel
  • Geen schade/letsel risico door vallende onderdelen of gereedschap
  • Vrije onderhoudsplanning

Brandblusmonitor met liftsysteem

Een vliegtuig vertegenwoordigt een grote waarde die alleen door veel vlieguren rendabel wordt. Onderhoud wordt daarom efficiënt en onder veilige omstandigheden uitgevoerd in een hangar die optimaal tegen brand beveiligd is. Om een brand te bestrijden in een vliegtuighangar, worden afstand bedienbare brandblusmonitoren gebruikt. Vaak wordt deze apparatuur hoog in de hangar aangebracht zodat de schuim/waterstraal over een vliegtuig op de brandhaard gericht kan worden.

Oplossing

Om onderhoud aan deze brandblusmonitoren op elk moment te kunnen uitvoeren zonder het gebruik van een verrijdbare steiger of een vaste kooiladder, heeft InnoVfoam een liftsysteem ontwikkeld. Met dit systeem kan een bluskanon eenvoudig langs een slede zakken en op grondniveau onderhouden worden. Het risico van beschadiging van een vliegtuig door een rijdende steiger of vallend gereedschap wordt hiermee weggenomen. Het planmatig en veilig werken aan het brandblussysteem wordt hiermee bereikt. Het bijzondere aan het liftmonitorsysteem is de techniek waarmee de water- en besturingscomponenten ontkoppeld worden en de blusmonitor daalt. Speciale koppelmechanismen en een sterke vergrendeling verzekeren een betrouwbare werking. Een krachtige lier verzorgt de verticale beweging.

Bediening

De bediening, het richten van de brandblusmonitor op de brandhaard, kan afstand bediend met een joystick gebeuren, maar ook automatisch door middel van een warmtezoekende camera. Voor het dalen van de blusmonitor wordt een elektrische kabellier gebruikt die met behulp van een kabelbediening geactiveerd wordt

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder
Eerste EN 13565 Lichtschuimsysteem in Duitsland!

VGP Park Hamburg

In opdracht van Calanbau GmbH, stelden InnoVfoam technici op 20 oktober 2015 het Outside Air lichtschuimsysteem in bedrijf. In aanwezigheid van de plaatselijke brandweer, gebruikers, klant en het inspectiebureau VdS is het systeem inclusief schuimconcentraat bijzonder succesvol in bedrijf gesteld.