Project omschrijving

In opdracht van Calanbau GmbH, stelden InnoVfoam technici op 20 oktober 2015 het Outside Air lichtschuimsysteem in bedrijf. In aanwezigheid van de plaatselijke brandweer, gebruikers, klant en het inspectiebureau VdS is het systeem inclusief schuimconcentraat bijzonder succesvol in bedrijf gesteld. 

Het systeem is bedoeld als brandblusinstallatie voor een stellingenmagazijn voor gevaarlijke stoffen te Rade bij Hamburg. 18 lichtschuimgeneratoren met speciale, isolerende behuizing en automatische luchtinlaten werden geleverd. Verder werden 9 automatische ontluchtingsluiken geïnstalleerd.

Afgelopen jaar is InnoVfoam druk bezig geweest met de ontwikkeling van een eigen Hi-Ex systeem conform EN 13565. Eind vorig jaar heeft InnoVfoam het eerste systeem in Nederland opgeleverd. Met de opgedane ervaringen van dit project heeft InnoVfoam begin dit jaar de Hi-Ex generator verder doorontwikkeld. Dit heeft geleid tot een zeer betrouwbaar en goed functionerend systeem. Tijdens de verdere verfijning van het ontwerp is er gefocust op het creëren van een gebruiksvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar systeem.

De speciale uitvoering van dit product maakt een uiterst eenvoudige montage mogelijk, waardoor vele montage uren worden bespaard. De inbedrijfname, bestaande uit bijmengtesten en schuimtest met het systeem, verliep naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Een bijzondere kanttekening: de InnoVfoam lichtschuimgenerator is uitgerust met een luchtventilator op mediumdruk, hiermee wordt een goede, fail safe, werking onder alle omstandigheden gewaarborgd. Dit in tegenstelling tot lichtschuimgeneratoren zonder ventilator, die op de markt worden aangeboden voor outside air toepassing.