Project omschrijving

Op 11 december 2014 is op het helideck van het evangelische ziekenhuis in Bielefeld een geslaagde test van het door InnoVfoam geleverde blusysteem uitgevoerd. De volgende specifieke eisen werden aan het blussysteem gesteld volgens H1 AVV voor helideckbeveiliging:

De test heeft getoond dat het blusschuim met de aangegeven worplengte het helideck ook bij zeer slechte weeromstandigheden volledig afdekt. De blusschuiminstallatie is volgens AVV/ICAO ontworpen en gebouwd. Als blusschuimmiddel is het fluorvrije Re-Healing schuim RF3 met ICAO-B keur gebruikt. De blusschuiminstallatie bestaat uit twee afstand bestuurbare bluskanonnen type FWM-2 EL met draagbare afstandbediening, een bluswatertank, een brandbluspomp en een schuimbijmengsysteem met bladdertank. Deze bluscentrale is geheel samengebouw op een frame als plug and play unit in Bielefeld aangeleverd. 

De test is naar volle tevredenheid uitgevoerd in het bijzijn van de aanwezigen, dhr. Carloff als luchtvaartexpert, de brandweer en de opdrachtgever. 

Op de Duitse nieuwssite Neue Westfällige is een interessant artikel van de test gepubliceerd. 

Hier

 vindt u het artikel.