Project omschrijving

Voor het tankopslagbedrijf NuStar op het Caribische eiland St. Eustatius heeft InnoVfoam dit jaar de volledige blusschuiminstallatie in opdracht gekregen welke toegepast wordt voor de beveiliging van 20 opslagtanks. De opdracht omvatte de levering van een schuimpompcontainer, schuimconcentraat, schuimmengers, Inbal systeemafsluiters en een branddetectiesysteem met Atex vlammenmelders.

Het afgelopen half jaar is volledig onder toezicht van InnoVfoam een schuimpompcontainer met daarin twee identieke diesel aangedreven schuimpompen gebouwd. Ook de aansturing en de brandmeldinstallatie van het volledige systeem zijn verwerkt in de compacte 20ft container.

De schuimpompcontainer zal worden ingezet voor de centrale blusschuimvoorziening van de tankterminal. Vele opslagtanks zullen geblust kunnen worden met schuimconcentraat uit deze container. Voor een (semi-)automatische blussing, levert InnoVfoam voor de eerste 10 opslagtanks een vlamdetectiesysteem mee.

De expertise van InnoVfoam op het gebied van custom made systemen op skids en het beschikken over eigen R&D afdeling voor de ontwikkeling van de besturingssystemen waren van groot belang voor het verkrijgen van de opdracht.

Onlangs vond de Factory Acceptance Test van de container plaats. Door middel van een real-life test waarbij de situatie op locatie tot in detail is nagebootst heeft InnoVfoam in het bijzijn van de klant en de bestekschrijver de functionaliteit en de juiste werking van het systeem bewezen. Beide schuimpompen werken met een capaciteit van 500 l/min bij 16 bar en kunnen als back-up voor elkaar dienen. Dit betekent dat wanneer er één schuimpomp defect zou raken deze direct door de ander kan worden overgenomen.

Bijgaand vindt u een fotoreeks van de container en de FAT. Binnenkort zal de officiële oplevering op St. Eustatius plaatsvinden. Wij houden u hiervan op de hoogte!