Voordelen van de blusrobot

Het gebruik van de blusrobot heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Inzet in gevaarlijke omgeving

  • Inzet bij ontoegankelijke gebieden

  • Op afstand bestuurbaar

  • Overzicht met 360 graden camera en VR bril

  • Waterscherm ter bescherming van de robot

  • Rupsbanden voor moeilijk begaanbaar terrein

Blusrobot

Brandrisico

Chemische fabrieken en raffinaderijen, spoorweg emplacementen, parkeergarages en tunnels, bossen en heiden, het zijn gebieden waarvoor een speciale inzet gevraagd wordt van brandweerkorpsen. Het risico van brandoverslag, ingesloten raken of slecht zicht door rook en hitte maken een directe inzet met personen extra gevaarlijk. Het inschatten van risico’s en het maken van weloverwogen beslissingen hoe een brand bestreden moet worden zijn belangrijke factoren. Belangrijk hierbij is dat een calamiteit niet onder bedreigende omstandigheden beoordeeld wordt, maar op afstand van het risico.

Oplossing

Extreme branden, waarbij onbekende factoren van grote invloed zijn op het risico voor personeel, vereisen een speciale aanpak. Een blusrobot biedt hiervoor een oplossing. Een robot die geschikt is voor het bewegen in moeilijk toegankelijke gebieden en die van afstand bediend kan worden. Onze blusrobot kan een schuimtapijt vooruit werpen om veilig over te rijden. Een waterscherm beschermt de robot tegen hitte. Afstand bedienbare blusmonitoren worden ingezet om een brand te blussen. De blusstrategie kan weloverwogen en vanuit een veilige omgeving worden bepaald. De blusrobot beschikt over krachtige elektromotoren en een dieselaggregaat: een hybride aandrijving waarmee de rupsbanden worden aangedreven. Slangen voor bluswatertoevoer vanaf een brandblusvoertuig worden door de robot meegesleept.

Bediening

De InnoVfoam blusrobot wordt door middel van radiografische techniek bediend, zowel de robotbeweging als het richten van de blusmonitoren. Door middel van een 360 graden camera is het mogelijk om het beeld vanaf de robot in een VR bril te projecteren. De bediening benadert hiermee een directe situatie vanuit de robot gezien.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder