Project omschrijving

Eind 2016 heeft InnoVfoam een succesvolle inbedrijfname uitgevoerd bij Dong Energy in Denemarken.

Dong Energy A/S is een Deens energiebedrijf welke groene energie creëert door middel van de verbranding van houtsnippers. Bij aankomst in de fabriek worden de houtsnippers getransporteerd via twee transportbanden en vervolgens opgeslagen in vier silo’s van 40 meter hoog. Het transporteren van houtsnippers via transportbanden brengt een verhoogd risico op stofexplosie en brand met zich mee. Door middel van de inzet van Hi-Ex lichtschuim generatoren (outside air) en een skid mounted blusschuimsysteem is beveiliging gewaarborgd. Het systeem is in geval van brand in staat de transportband behuizingen en de opslagsilo’s te vullen met verstikkend lichtschuim.

Wegens eerdere succesvolle samenwerking was de keuze van Dong voor InnoVfoam snel gemaakt. InnoVfoam heeft het samengestelde blussysteem (skid), het schuimconcentraat en 2 Hi-Ex lichtschuimgeneratoren (outside air) geleverd en het geheel ter plaatse geïnstalleerd. Een interessant totaalpakket waar InnoVfoam haar expertise uitstekend heeft kunnen laten gelden.

Het geleverde skid is op maakt gemaakt naar de wensen en eisen van de klant.

Het systeem wordt geactiveerd via een sectie knop op het speciaal voor dit systeem ontworpen bedientableau. Na activatie wordt bluswater door de bluswaterpomp aangezogen uit de meegeleverde bluswatertank en worden gelijktijdig de inlaatluiken op de Hi-Ex Lichtschuimgenerator automatisch pneumatisch geopend. Vervolgens wordt het water naar de bladdertank verpompt waar schuimconcentraat wordt geïnjecteerd. Het premix gaat naar de desbetreffende sectie, ofwel naar de gewenste Hi-Ex Lichtschuimgenerator/transportband of silo. Het schuim dat geproduceerd wordt door de betreffende Hi-Ex Lichtschuimgenerator stroomt via de transportband de silo in en verstikt het vuur.

Wij kijken terug op een mooi een zeer geslaagd project met Dong Energy A/S.