Project omschrijving

InnoVfoam BV leverde onlangs de componenten voor geavanceerde schuimbijmengsystemen aan EMPL Fahrzeugbau in Oostenrijk. Een lang proces met de Chemie reus uit Ludwigshafen ging vooraf aan de keuze voor het InnoVfoam systeem, maar tenslotte werd besloten 8 industrie blusschuimvoertuigen bij EMPL te bestellen incl. het InnoVfoam bijmengsysteem.

Het systeem bestaat in basis uit een schuimconcentraatpomp, een pressure sustaining valve, een balancing head en schuimproportioners voor alle slangaansluitingen van het voertuig, incl. de aansluiting van het dakkanon. Met het systeem is de gebruiker in staat bij elke aansluiting te kiezen tussen inzet met water of met schuim (1%/3%/6% keuzemogelijkheid per aansluiting).

De eerste voertuigen zijn reeds afgeleverd en succesvol in bedrijf genomen. InnoVfoam technici waren aanwezig om de EMPL technici te ondersteunen bij de overdracht aan de bedrijfsbrandweer van de gebruikende fabriek. De voertuigen zullen in geheel Europa bij fabrieken van de Chemie reus ingezet worden.