Project omschrijving

Voor een Belgische klant heeft InnoVfoam een bijmengsysteem gerealiseerd in een 10 ft container. Het systeem dient ter beveiliging van een LNG jetty in de haven van Zeebrugge.

InnoVfoam is de uitdaging aangegaan om een klant te voorzien van een kleine bijmengcontainer, met toch een grote capaciteit. De gedane inspanningen hebben geleid tot een container waar de bewegingsruimte relatief groot is, terwijl er toch een aanzienlijke hoeveelheid apparatuur geplaatst is.

Het InnovDos schuimbijmengsysteem is samengebouwd in een 10ft container. De hoofleiding welke door de container loopt is voorzien van een drukreducerende inbalklep om de uitgaande druk altijd constant te houden. Door middel van een 3% Wide Range Balanced Proportioner wordt het juiste bijmengpercentage gegarandeerd. Door effectief van de ruimte gebruik te maken is er plaats voor een schuimvoorraad van 2.000 liter.

Voor de beveiliging van het LNG zijn een 8-tal Hi-Ex generatoren geïnstalleerd. Het Hi-Ex lichtschuim wordt gebruikt voor het afdekken van een opvangcontainment onder de verladinginstallatie van een LNG jetty. Bij een dergelijke gevaarzetting is meervoudige bewaking van de schuimvoorraad van essentieel belang. Op LNG mag absoluut geen water gebracht worden tijdens een calamiteit. Een snelle reactietijd en een fail-safe terugkoppeling van de schuimbijmenging is van levensbelang.

In de container is een combinatie van ingebouwde meet- en regelapparatuur ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat het eventueel opraken van het schuimconcentraat nooit zal leiden tot het opbrengen van water op de brandhaard. Omdat de container direct op de jetty geplaatst wordt was het van belang dat de container volledig volgens Atex richtlijnen werd uitgevoerd. Mede dankzij de zeer uitgebreide documentatie betreffende de bouw van de container, gebruikte materialen en de uitgevoerde kwaliteitstesten, is het veiligheidsniveau op de LNG terminal sterk verbeterd.