Project omschrijving

Brandbeveiliging voor Petrochemie Denemarken

Voor onze klant Koppers uit Denemarken waren wij vanaf het ontwerp betrokken bij de ontwikkeling van de brandbeveiliging voor hun petrochemische fabriek.

Bijzonder aan dit project is dat de 4 blusmonitoren op torens in staat zijn de gehele fabriek te bestrijken. Vanaf strategische posities wordt blusschuim gespoten naar het brandende object zoals een opslagtank.

Voor dit project hebben wij 3 dieselpompen geleverd die per stuk 11.000 liter water per minuut kunnen pompen, de gelijktijdigheid van 2 pompen levert de maximale systeemflow van 22.000 liter per minuut. Het 1% fluorvrije Re-Healing blusschuim wordt door een InnovDos bijmengsysteem bij de hoofdwaterstroom bijgemengd.

De premix wordt naar de 4 elektrische blusmonitoren gepompt die op 16 meter hoge betonnen torens zijn geplaatst. Deze zijn voorzien van ons liftsysteem waarmee onderhoud aan de blusmonitoren op grondniveau gepleegd kan worden. 

Daarnaast gaat er ook premix naar 4 tankputten die voorzien zijn van middelschuimgeneratoren. De kleinste generator heeft een capaciteit van ca. 1.600 liter per minuut en de grootste kan 12.000 liter per minuut genereren. Dit alles is bestuurbaar met 2 radiografische bedieningen.

In samenwerking met Kemp & Lauritzen is al het leidingwerk en alle bekabeling geïnstalleerd.

We hebben 2 trainingsdagen voor het personeel van Koppers verzorgd en alles samen met de brandweer getest.

DBA heeft het systeem volgens de NFPA richtlijnen goedgekeurd.