Project omschrijving

Eind 2015 is er bij InnoVfoam een FAT uitgevoerd van het blussysteem dat InnoVfoam heeft ontwikkeld voor Statoil Refinery in Kalundborg, Denemarken. Inmiddels zijn alle componenten geïnstalleerd op locatie en is een team van InnoVfoam engineers naar Denemarken afgereisd om de zogenaamde SAT (Site Acceptance Test) uit te voeren.

Het Statoil blussysteem wordt gebruikt voor de beveiliging van de steigers (Jetties) van de raffinaderij. In geval van een calamiteit kan met het systeem van afstand een gerichte blusactie worden uitgevoerd teneinde schade of verlies van personeel, de steiger, het schip en de brandstof te voorkomen.

InnoVfoam leverde voor dit project 3 besturingskasten, een radiografische bedienpult, 6 elektrisch aangestuurde monitoren en een zelf-oscillerende monitor. De SAT is goed verlopen, de benodigde flow rate en worplengte zijn behaald. Bijgaand een aantal foto’s en een video van het systeem en de testen op locatie.  Een bijzonder mooi project welke wij succesvol hebben kunnen afronden!