Project omschrijving

In 2014 is InnoVfoam gestart met de ontwikkeling van een nieuwe Hi-Ex lichtschuimgenerator. Dit heeft in 2015 geleid tot opleveringen in zowel Duitsland als Nederland. Met opgedane kennis tijdens deze projecten is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de optimalisatie van het systeem. De optimalisatie heeft geleid tot een absoluut top systeem in de markt. Zowel op punten als installatietijd, testmogelijkheden en prestaties kan InnoVfoam zich onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

De bovengenoemde punten hebben zich bewezen bij het recentelijk opgeleverde Hi-Ex project bij Sita in Maastricht. Hier zijn drie opslaghallen voor chemicaliën beveiligd met een Hi-Ex systeem. Met van een flow van 600 liter per minuut is InnoVfoam in staat de hallen binnen twee minuten volledig vol te schuimen. In aanwezigheid van Bureau Veritas is het systeem naar volle tevredenheid opgeleverd.

Het bijzondere aan de Hi-Ex 600 lichtschuimgenerator is dat het apparaat als complete unit direct in het dak geplaatst en aangesloten kan worden, hetgeen een enorm montage- en tijdvoordeel biedt ten opzichte van het gebruik van conventionele lichtschuimgeneratoren.

Bijgaand vindt u een aantal foto’s en een video van de oplevering.