Project omschrijving

De afgelopen maanden hebben de technici van InnoVfoam gewerkt aan een volledige blusopstelling samengebouwd in twee containers van 10 ft. Eind februari vond, in bijzijn van de klant, de geslaagde Factory Acceptance Test (FAT) bij InnoVfoam plaats.

De containersystemen zijn compleet geleverd met blusmonitoren, schuimtanks en inline proportioners. Deze zullen worden ingezet voor de beveiliging van overslag van brandbare vloeistoffen en worden geïnstalleerd op de verschillende jetty’s.

Hetzelfde systeem is in 2015 reeds naar volle tevredenheid geleverd aan de klant, Vopak terminal Antwerpen. Vanuit die tevredenheid is ook deze opdracht tot stand gekomen.

Tijdens de FAT werd het volledige systeem op functionaliteit getest. Het systeem functioneert op een totale flow van 6.000 liter/min. waarin een worplengte wordt gerealiseerd van ca. 60 meter. Het systeem is daarnaast op afstand bedienbaar door middel van een radiografische bediening. Door deze toepassing kan het systeem ten allen tijden op een veilige en efficiënte wijze bediend worden om in geval van een calamiteit direct in werking te kunnen treden.

Bijgaand een aantal foto’s van de FAT test. Naar verwachting zal voor de zomer het systeem on-site in werking treden.