Voordelen van een EFPS

Het gebruik van een Elektronisch schuimbijmeng systeem heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Directe correctie

  • Nauwkeurig

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Testen zonder schuimverbruik
  • Skid-mounted unit, plug’n’play
  • VdS approved gearpump

  • NFPA-11 conform

Elektronisch schuimbijmengsysteem

Het bijmengen van schuimconcentraat aan een waterblussysteem zoals een sprinklerinstallatie gebeurt als er sprake is van het blussen van een vloeistofbrand. Het schuim dat uit de nozzles stroomt dekt de vloeistof af en stopt het verbrandingsproces. Soms wordt schuimconcentraat bijgemengd voor het blussen van vaste stoffen. In dat geval verlaagt deze toevoeging de oppervlaktespanning van het bluswater, waardoor het beter kan doordringen tot de kern. Het benodigde bijmengpercentage kan in dat geval zeer laag zijn. Een juiste inregeling van bijmengpercentage voor het te blussen risico is dus een vereiste.

Oplossing

InnoVfoam heeft een elektronisch schuimbijmengsysteem ontwikkeld dat efficiënt en nauwkeurig schuimconcentraat in de waterstroom doseert binnen een zeer breed gebied. Dit houdt in dat het geschikt is voor een sprinklersysteem waarbij, afhankelijk van de brandgrootte, 1 of vele sprinklers zich openen en de doorstroming dus onvoorspelbaar en wisselend kan zijn tijdens het brandblusproces. Met behulp van een tandwielpomp met regelbaar toerental wordt zeker gesteld dat altijd de juiste hoeveelheid schuimconcentraat wordt bijgemengd. Dit systeem wordt als complete unit, ‘ready for use’ op een metalen frame geleverd, plug’n’Play!

Bediening

Een combinatie van flowmeters in de leidingen voor water en -schuimconcentraat en een elektronisch regelsysteem garandeert de juiste schuimbijmenging voor de beoogde toepassing. Een veranderende waterflow wordt direct gevolgd door een aangepaste schuimconcentraatflow, zonder inregeltijd. Het elektronische regelsysteem is voorzien van een testmodus waarmee de schuimconcentraatflow op elk gewenst moment kan worden aangepast of bijgesteld. Het conform de geldende regelgeving periodiek testen van het systeem zonder neveneffecten zoals schuimconcentraatverbruik en/of afvoerverplichtingen van restvloeistof is tevens een belangrijk aspect.

Deze oplossing bestaat o.a. uit de volgende producten

De producten worden aangepast aan de wensen en eisen van uw specifieke vraagstuk.

Weet u niet zeker of dit systeem bij uw bedrijf past?

U bent altijd welkom bij ons op kantoor zodat wij samen tot een passende oplossing voor uw blusvraagstuk kunnen komen. Wilt u meer informatie over dit systeem? U kunt hieronder gratis onze uitgebreide folder downloaden.

Download systeem folder

Alfred Talke

De internationale containeroperator Alfred Talke heeft ons gevraagd een automatische schuimblusinstallatie te leveren voor de containerterminal in Hürth (Duitsland). Containers worden opgeslagen en overgeslagen in Hürth. De wens van Talke was volledige brandbeveiliging met blusschuim met gebruik van blusmonitoren die automatisch op een warmtebron focussen. Dit prachtige project hebben we gerealiseerd in samenwerking met Orglmeister, expert op het gebied van warmtebeeldtechnologie.